Sizi Arayalım
Görüşme Seçeneği:
Şube Seçiniz:

Kullanışlı Bir Giyinme Odası İçin Hayat Kurtaran Fikirler

Dar bir eviniz varsa ya da giyinme odasıkarı koca tarafından kullanılacaksa en önemli husus odanın kullanışlı olmasıdır. Giyinme odası ne kadar kullanışlı ise o kadar fazla eşya aldığı gibi, karmaşayı da o kadar engelleyecektir. Özellikle çok fazla eşyası olan bayanlar için kullanışlılık, şıklıktan bile öteye geçebilir.

Tipik bir Türk evini düşündüğümüz zaman maalesef ki giyinme odası için alan ayrılmadığı bir gerçek. Genelde yatak odalarına koyulan elbise dolapları ile sorun çözülmeye çalışılıyor. Ancak gittikçe artan kıyafetler zamanla içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor. Bunun için balkonların bile giyinme odasına dönüştüğüne şahit oluyoruz. İşte bu şartlar altında giyinme odası yapacak bir alan yaratabildiyseniz, mutlaka çok iyi değerlendirmelisiniz ki tüm kalabalığınızı toplasın.

Yatak Odası İçinde Giyinme Dolabı

Eğer yeterli alan yoksa geniş olan yatak odanızın bir duvarını ya da köşesini giyinme odası olarak ayırabilirsiniz. Bu durumda en avantajlı olanı kapaklı dolaplar tercih etmektir. Her ne kadar kataloglarda, resimlerde görünen açık dolaplar çekici gelse de dolabınız sürekli böyle düzenli olmayabilir. Düzeni sağlamak için yaptırdığınız dolap, daha büyük kaosa dönüşebilir. Uyuduğunuz, kitap okuduğunuz bir alanda bu düzensizlik huzurunuzu kaçırabilir. Bu dolaplarda yer tasarrufu için sürgülü kapaklar ya da paravan kapılar iyi bir seçim olacaktır.

Açık Raf Sistemleri

Giyinme odası için ayrı bir oda ya da kapalı alan ayırdıysanızaçık raf giyinme odasısistemleri seçmek için hiçbir engeliniz yok. Açık raflarda her şeyi aynı anda görerek hızlı ve doğru seçimler yapabilirsiniz. Giymeyi unuttuğunuz kıyafetler artık daha az olacaktır. Ayrıca kapaklı dolaplar seçerseniz köşelerde ölü alanlar kalabilir. İşte buraları açık raf sistemi ile değerlendirebilirsiniz.

Erkekler İçin Giyinme Odası İhtiyaçları

Giyinme odalarında erkek ve kadınların ihtiyaçları farklı olacaktır. Mesela erkekler genelde takım elbise, pantolon, gömlek gibi kıyafetler giyerler. İşte bu kıyafetler için 90 cm kadar raflar yeterli olacaktır. Bir dolabı ikiye bilerek alt katı pantolon askılığı, üst katı ise gömlek askılığı olarak değerlendirebilirsiniz.

Erkeklerin triko, tişört, eşofman ve sweat gibi ihtiyaçları içinse raflar yeterli olacaktır. Ancak raf aralığı sık olursa ayrım yapmak daha kolay olur. yaklaşık 30 cm kadar raf aralığı daha kullanışlı olabilir.

Çorap, çamaşır, kol düğmesi, cüzdan, kemer gibi eşyalar içinse çekmecelere gerek vardır. Mesela kol düğmeleri için çekmece içleri küçük parçalara ayrılabilir.

Kadınlar İçin Giyinme Odası İhtiyaçları

Kadınların kıyafet çeşitliliği oldukça fazla olduğu için giyinme odasında ihtiyaçları da fazla olacaktır.

·Uzun elbiseler, abiyeler için en az 160 cm bir uzun askı dolabına ihtiyaç vardır.

·Ara boy kıyafetler dediğimiz dizüstü elbiseler, paltolar gibi kıyafetler için de yaklaşık 120 cm bir askılık gereklidir.

·Gömlek, ceket gibi ürünler için eşinizde olduğu gibi 90 cm kadar dolap yeterli olacaktır.

·Bayanların katlanabilir kıyafetleri için 30 cm kadar raf aralıkları yeterli olacaktır.

Dolap İçin İpuçları

Burada size hayati bir öneride bulunalım. Askı olan dolaplar ile raf olan dolapları ayrı ayrı yaptırabilirsiniz. Çünkü askılıklarda dolap derinliği çok önemlidir. Bir takım elbisenin sığması için dolap derinliğinin 70 cm olması gereklidir. Ancak raflarda böyle bir kaide yoktur. Yarısı kadar yani 35 cm derinlikteki raflar daha kullanışlı olacaktır. İşte bu yüzden bir duvara askılıkların olduğu dolabı, diğer duvara ise rafların olduğu dolabı yerleştirirseniz yer tasarrufu sağlarsınız. Aksi takdirde her iki duvarda da 70 cm derinlikte dolap olması giyinme odanızı daraltılır ve çok da kullanışlı sayılmaz.

Giyinme odasında dolaplar mutlaka yerden tavana kadar olmalıdır. Bu sayede odanın her yerini değerlendirirsiniz.Üst katlara yetişemeyeceğinizi düşünüyorsanız kayar merdivenler kullanabilirisiniz. Ancak mutlaka ki kullanmadığınız eşyalar olacaktır. bu eşyaları yukarılara koyabilirsiniz.

Çekmece Düzenleri Nasıl Olmalı?

Giyinme odanız için gerekli tüm dolapları tasarladıysanız, sıra bu dolapları verimli kullanmakta. Çekmece içlerinde sağladığınız düzen sayesinde alanı daha iyi kullanabilirsiniz. Çekmecelerinizde daha fazla alan yaratmak isterseniz şeffaf pleksilerden kullanabilirsiniz.Giyim ürünleri dışında pek çok aksesuar vardır. Gözlükler, takılar, çanta ve cüzdanlar bu giyinme odasına sığmalıdır. İşte tüm bu ürünleri pleksiler sayesinde düzenli bir şekilde yerleştirebilirsiniz. Ürünlerin boyutuna uygun olacak şekilde alacağınız şeffaf çekmece düzenleyici kutular çok işinize yarayacaktır. Mesela çantalarınızın arasına da pleksi koyarak daha düzgün durmalarını sağlayabilirsiniz.

Ayakkabı Rafları

Giyinme odası dekorasyonuyaparken ayakkabılar için raf yaptırmak oldukça avantajlıdır. Ayakkabı raflarını ayakkabı çeşitlerinizi düşünerek ayarlamalısınız. Mesela yazlık babetler ya da spor ayakkabılar için 10 cm bile yeterli iken, topuklu ayakkabılar için 20 cm alana ihtiyacınız olabilir. Kışlık botlar ve çizmeler de düşünülerek raf aralıkları iyi ayarlanmalıdır. Ayakkabı rafları için en iyi çözüm sık aralıklarla raf koyma yeri yapılmasıdır. Bu sayede ihtiyaçlarınıza göre rafların yerini kaydırarak düzeni saplarsınız.

Whatsapp