Zil çaldı, kapı açıldı. Ray Dolabın yapılacağı yer gösterildi. Müşteri pür dikkat! İlk izlenim çok önemli. Nasıl ? İşinin hakimi mi? Acaba doğrumu ölçüyor? Ya Ray Dolap sığmazsa ? Fakat ölçü alımı başlayınca yavaş yavaş çekinceler bitiyor. O metreyi kullanması, seri ve kendinden emin bir metrenin olması, süper. Sanki metre nereye gideceğini kendisi biliyor. Sanki metre var, onu tutan kimse yokmuş gibi. Nasıl olur ? "Bu kadar kolay mıydı ?" der içinden.

Tabi bu benim röleve alışımdan bir paragraf.

Metre mi? Lazer mi?

Lazer ile ölçüm yöntemi kullanılmaya başladığından belli sektördeki tüm çalışanların tartıştığı bir konu aslında lazer ölçümü mü? Yoksa metre ile ölçüm mü?Tabi her konuda olduğu gibi ray dolap ölçümlerin de modern teknolojinin getirmiş olduğu yeniliklerin kullanılmaya başlanması herkesin ortak fikri olsa da eski yöntemlerle oğlan duygusal bağlarımız bize biraz düşündürüyor açıkçası.

Yaşım 48, diğer arkadaşım 28, anlatıyor. Bir Ray Dolap, Genç Odası, Salon Mobilyası ölçüsünü alırken müşterinin "ne kadar modern çalışıyorsunuz" demesini övgü ile anlatıyor. Tabi metre kullanmıyor. Lazer optik ölçme aleti ile ölçüyor. Tartışıyoruz, hangisi? Bence metre daha lezzetli. Ne bileyim? bir Ray Dolap ölçüsü alırken sanki müşteri ile daha iyi diyalog kuruyormuşum, duvarları, zemini daha iyi etüt ediyormuşum gibi geliyor.
Öyle veya böyle tabi ki lazer ölçme aleti maalesef metreyi yenecek, ama ben biraz direneyim diyorum. Ne dersiniz ? Sizlere her zaman en iyisini vermeye gayret ediyoruz, fakat ruhunu da korumak gayretimiz var.

Can ONUK

2019 RAY DOLAP TASARIMLARI- Land ® ► Copyright ® Land Raylı Dolap

1100 defa okundu