Giyimine düşkün olan bay ve bayanların en büyük hayali giyinme odası olan geniş bir evdir. Kıyafetler için ayrılan özel alan sayesinde yer sıkıntısı yaşanmadan her şeyi almak mümkün olacaktır. Eğer böyle bir eve sahip olmanıza daha çok varsa üzülmeyin, kendi giyinme odanızı tasarlayabilirsiniz. Tek ya da iki kişi olmanıza göre size yetecek kadar bir alan ayırabilirsiniz. Bu alan küçük de olsa içinde yürüyecek kadar yer varsa yeterli olacaktır. Planlı bir şekilde yapılan tasarım sayesinde odaya pek çok şey sığdırabilirsiniz.

Kendi Giyinme Odanızı Yapın

Evinizi doğru şekilde değerlendirirseniz kendiniz için bir giyinme odası sağlamak mümkündür. Mesela kullanmadığınız oda, kiler ya da yatak odanızın bir kenarı giyinme dolabı olmaya adaydır. Hatta yatak odası ile banyo arasındaki geniş geçiş bile değerlendirilebilir.

Bu şekilde bir alan olduğunu fark ettiyseniz doğru tasarımla en verimli şekilde kullanmanız mümkündür. Mesela kapaklı dolaplar yerine açık elbise dolapları seçerek yer tasarrufu sağlarsınız.Dolapları yerden tavana kadar yaptırabilir ve bir kayar merdivenle her yere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.İşte bu gibi harika fikirler için ipuçları vermeye devam edelim.

Giyime Odasında Renk Seçimi

Giyinme odanızyeterince genişse burası için bir duvar rengi, bir de dolap rengi seçmelisiniz. Geniş alanlarda 2 farklı tonu kullanmak mümkündür. Böylece odaya şıklık katarken, derinlik de kazandırılacaktır. Ancak renklerden koyu olan az kullanılırken, açık olan ise çok kullanılacaktır. Böylece oda çok daha geniş görünecektir.

Giyinme odaları genelde dar alanlardır. Bu yüzden renk seçimi odayı geniş ve ferah göstermek şarttır. Aynı zamanda penceresi olmayan yerler oldukları için karanlık da olacaklardır. İşte bu hususları düşünerek renk seçimi yapmak gerekir. Açık renkler odayı ferah ve geniş gösterecektir. Pastel renkler ışığı yansıtmadığı için odayı biraz boğabilir. Bu yüzden en iyi seçim açık ve parlak renklerden yana oyunuzu kullanmaktır. Parlak renkler ışığı yansıttığı için alanı da geniş gösterecektir. Bu önerileri ve kişisel zevklerinizi dikkate alarak renk seçebilirsiniz.

Giyinme Odası Zemini Nasıl Olmalı?


Giyinme odasınındekorasyonunun yatak odası ile aynı çizgilerde olması iki mekân arasında bütünlük sağlayacaktır. Bu yüzden temel kural yatak odasının devam olacak şekilde zemin seçimi yapılmasıdır. Böylece bütünlük sağlanmasının yanı sıra yamalı bir görünüm yaşanmayacaktır. Giyinme odasında ayakkabılar da denendiği için yerlerin tahta parke olması daha makuldür. Ancak dilerseniz yere halı da sererek daha zengin ve lüks bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Doğru Giyinme Odası Nasıl Olmalı?

Giyinme odası seçimi kesinlikle kişilerin ihtiyaçlarına göre değişecektir. Eğer elbise dolabınıza sığmayan kıyafetleri de alacak geniş ve kapsamlı bir dolap hayal ediyorsanız işiniz daha kolaydır. Odanızın bir köşesine ayakkabı, çanta, aksesuar gibi çeşitli giyim ürünlerini koyabileceğiniz duvar ya da köşe dolabı yaptırmanız yeterli olacaktır. Böylece yer tasarrufu da sağlanacaktır. Bu fikir tek kişilik odalar için daha uygundur.

Ancak benim için giyinip gezebileceğim, aynada vakit geçireceğim, içinde yürüyeceğim bir dolap lazım derseniz o zaman giyinme odası şarttır. Genellikle çiftlerin daha fazla eşyası olduğu için giyinme odası tercih etmektedirler. İki kişinin aynı anda hazırlanmasına imkan vermesi ve tüm kıyafetleri alabilmesi ile size daha iyi hitap edecektir.

Giyinme odasının temel iki şeklinin bunlar olduğunu söyleyebiliriz. Yerinizin müsaitliği ve ihtiyaçlarınızı değerlendirerek bir seçim yapabilirsiniz.

Giyinme Odasında Aksesuar Dolabı


Giyinme odalarının en büyük avantajları giyimin parçası olan pek çok farklı ürün için ayrı bir yer olmasıdır. Takı ve aksesuar dolapları da bu odanın bir parçasıdır. Aksesuar için ayrı bir dolap yapmak yerine kıyıda, kenarda kalan küçük alanları minik raf ev çekmecelerle donatmak çok avantajlıdır. Küçük dolaplar küçük eşyalar için çok ideal olacaktır. Yer tasarrufu sağladığınız gibi takı dolabınız da olacaktır.

Giyinme Odasının İçini Nasıl Döşemeli?

Giyinme odasında bulunan tem el eşyalar çok sayıda dolap, çekmece ve raftır. Buna ek olarak ayna olmazsa olmazdır. Eğer yeriniz müsaitse puf ya da aksesuar ekleyebilirsiniz. Bunun dışındaki eşyalar giyinme odası için kalabalık olabilir ve ortamı daraltabilir.

Giyinme odanız için hazırlıklara başladıysanız en iyi seçenek bir mobilyacı ile anlaşarak oda içi dolapları kendi istediğiniz gibi tasarlamak ve özel yapılmasını sağlamaktır. Ancak bu biraz pahalı olan bir seçenektir. Geniş giyinme odaları için tercih edilebilir.

Daha ekonomik çözümler için hazır dolaplar tercih edilmelidir. Piyasada köşe dolap ya da kapaksız dolap, açık elbise askılığı gibi ürünler bulmak oldukça kolaydır. Fiyatları da oldukça makul denilebilir. Burada en dikkat etmeniz gereken husus uyum ve ölçülerin odanıza uyum sağlıyor olmasıdır. Birbiriyle uyum içinde olduğu sürece farklı ürünler tercih etmekte sakınca yoktur.

Ayakkabıları Nereye Koymalı?

Sıradan evlerde ayakkabılar genelde vestiyerde dursa da yeterli olmamaktadır. Eğer bir giyinme odanız varsa ayakkabıları buraya almak en doğrusudur.Ancak çok sayıdaki ayakkabı için dolap bulmak da sıkıntılıdır.Ayakkabılar için raflar en uygun seçenektir diyebiliriz. Ancak kitaplık tarzı sık raflar olması daha avantajlıdır. Böylece daha çok ayakkabı, daha az alana sığacaktır. Eğer raflar için yeterince alan yoksa ayakkabıları kutulara koyarak saklamak diğer bir fikir olabilir. Ama ayakkabıları görmek mümkün olmayacağı için pek kullanışlı olmayacaktır.Eğer odanıza bir puf koymayı planlıyorsanız,pufun altına iki kat ayakkabılık yaptırabilirsiniz.Her halükarda ayakkabıların dolap dışında muhafazası daha kullanışlı ve kolay olacaktır.

Giyinme odası yapmak konusunda kararlı iseniz bu ipuçlarından yola çıkarak kendi odanızı,kendi ihtiyaçlarınıza göre kolayca tasarlayabilirsiniz.

600 defa okundu