Artan kıyafetler ve daha geniş alana sahip evler söz konusu olunca, artık gardıropların yerinigiyinme odalarıaldı. Elbise dolabında sıkış tıkış duran kıyafetler artık kendi odasına sahip diyebiliriz. Gittikçe artan hayat temposu, moda ve ürün çeşitliliğinin artması giysi alımını da arttırıyor. Her elbiseye uygun alınan aksesuar, ayakkabı ve çantalar derken elbise dolapları çaresiz kalıyor. Büyüyen elbise dolapları odaları daha da daraltınca çare giyinme odasında bulundu. Peki birgiyinme odasınasıl olmalı diyorsanız işte sizin için altın değerinde ip uçları sunuyoruz.



1)Öncelikle Alan Ayırın

İlk ihtiyacınız olan giyinme odasına çevirebileceğiniz bir alandır. Kullanmadığınız bir odayı ya da geniş olan yatak odanızın bir köşesini bu iş için ayırabilirsiniz. Alanın genişliği değil, kullanışlı olması esastır. Bu sayede küçük alanları bile atlamayın. Çokça raf, askı derken bu alan sizin için oldukça değerli olacaktır. Odada ölü alan bırakmayacak şekilde planlama yapmak en doğrusudur. Giyinme odası için yatak odanızda yer ayıracaksınız banyoya yakın olan bir yeri tercih etmek işlerinizi kolaylaştıracaktır.

2)Renk Seçimine Karar Verin

Giyinme odası dekorasyonuhayati önem taşır. Bu odalar genelde dar ve dört duvarı dolu alanlar olacağı için basık ve sıkıcı olmamalıdır. Yatak odanızın dekorasyonu ile uyumlu bir tarz seçebilir ya da burayı kendisine özgü tasarlayabilirsiniz. Ancak ev dekoru ile uyumlu olursa daha iyi uyum sağlayacaktır.

Her yeri eşya ile dolu bir oda olacağı için en fazla iki renk kullanmalısınız. Renklerden birisi mutlaka açık bir renk olmalıdır. Beyaz oldukça ideal bir seçim olacaktır. Aynı zamanda sadeliği hat safhada tutarsanız oda oldukça dingin ve şık olacaktır.

Dolap ve Raflar Yeterli Olmalı

Giyinme odasında hayati nokta içerisinin tasarımıdır. Bütün eşyalarınızın sığması yanı sıra, kullanışlı olması da çok önemlidir. Ayakkabılar, takılar, saatler, çantalar oda tasarlanırken mutlaka düşünülmelidir. Bu tür giysi ve aksesuarlar gruplara ayrılarak uygun olacak raf, askılık ya da çekmeceler düşünülmelidir. Mesela gece kıyafetleri için boydan askılar yaptırılmalı, gömlekler için iki katlı aksılar seçilmelidir. Büyük ve kullanışsız raflar yerine daha küçük ve eşyaları daha çok sınıflandırmayı sağlayacak olan raflar ve dolaplar tercih edilmelidir.

İç çamaşırı, çorap, takı gibi eşyalar için çekmeceler tercih etmelisiniz. Dolapların alt katlarına çekmece, üstlerine ise askılı dolap yaptırabilirsiniz. Dolapların kapaksız olması tüm eşyaları görmek ve seçim yapmak için ideal olacaktır. Ancak tozlanma derdi ile uğraşmak istemezseniz kapaklı dolaplar tercih etmelisiniz.

Elbise dolaplarında nereye koyacağınızı şaşırdığınız gözlük, çanta, cüzdan, şal, kravat gibi ürünler vardır. Giyinme odasını tasarlarken bu eşyaları unutmamalısınız. Gözlük ya da cüzdanlar için bir çekmece yaptırmak mümkünken, şal ya da kravatlar içinse küçük askılıklar ideal olacaktır. Bu tür eşyaların kendisine ait yeri olursa oda çok daha düzenli ve kullanışlı olacaktır.

4-Boy Aynasını Unutmayın

Giyinmek, süslenmek için girilen alanda ayna olmaması düşünülemez değil mi? İşte bu yüzden oda dekorunu seçerken mutlaka aynanın nerede olacağını seçmelisiniz. Aynanın bulunduğu yerin aydınlatma açısından verimli olmasına dikkat etmelisiniz. Boş kalan bir duvar varsa burayı ayna için ayırabileceğiniz gibi, dolap kapağına ayna yaptırarak dar alanları da değerlendirebilirsiniz.

Eğer giyinme odanız yeterince genişse makyaj masası için odada yer ayırabilirsiniz. Burası için de kaliteli bir ayna şarttır. Makyaj masasında yakın ve uzak görüş sağlayan iki farklı ayna tercih edebilirsiniz. Böylece giyinme odasına girdikten sonra tamamen hazır bir şekilde çıkabilirsiniz.

Giyinme odasında birden fazla ayna kullanıyorsanız bu aynaların karşılıklı olmamasına özen göstermelisiniz. Karşılıklı ya da birbirinin görüş alanına giren aynalarda görüntü birbirine geçtiği için karmaşık bir görüntü oluşacaktır. Hem siz kendinizi iyi bir şekilde göremeyeceksiniz, hem de oda kasvetli bir hal alacaktır. Bu yüzden aynaları seçerken olduğu kadar yerini belirlerken de dikkat etmelisiniz.

5-Aydınlatmasız Olmaz

Dar ve yoğun bir alan giyinme odası karanlık olmaya mahkûmdur. Bu yüzden doğru şekilde aydınlatılması şarttır. Eşya seçiminde kolaylık yaşamanız ve aynada kendinizi daha iyi görmeniz için aydınlatma çok önemlidir. Tavanda ortada yer alan bir aydınlatma bu oda için yetersiz olabileceği gibi, her yere gölge düşmesine de sebep olabilir. Bunun yerine tavanda eşit dağılan spot lambalar kullanmak gereklidir. Böylece ışık eşit dağılacaktır ve odada her köşe aydınlık olacaktır.

Derinliği fazla olan dolap içlerinde dahi aydınlatma yapmak ideal olacaktır. Aksi takdirde karanlıkta kalan dolapta aradığınızı bulamayabilirsiniz. Işık seçimi daha çok odanın genişliğine göre şekillenmelidir.

Eğer aynayı doğru yere yerleştirir ve düzgün bir ışık altında giydiklerinize bakarsanız daha şık göründüğünüzü hissedeceksiniz. Giydiğinizi beğenmeniz için bile ışık seçimi şarttır. Bunun için boy aynanızın kenarlarına spot ya da led aydınlatmalar yaptırabilirsiniz. Böylece aynanın her yerinden eşit ışık gelecek ve kendinizi daha net görme imkanına kavuşacaksınız.

6-Puf ya da Koltuk Ekleyin

Giyinme odasında oldukça uzun zaman geçirildiği için bir koltuk ya da puf ideal olacaktır. Arada dinlenmek için, oturarak giyinmek için ya da giydiklerinizin otururken nasıl durduğunu görmek için mutlaka bir koltuk gereklidir. en önemlisi ayakkabı denerken yorulmamak için puf ya da koltuk bulunması şarttır. Hatta bu pufların altını da bir depolama alanı kullanarak kendiniz için daha fazla alan yaratabilirsiniz.

Giyinme odasında kıyafet seçiminize yardımcı olacak ya da siz giyindikten sonra yorum yapacak olan kişi için de bir alan yaratmış olursunuz.Giyinme odası nasıl olmalımerak edenler, bu ipuçlarını uygulayarak kullanışlı bir alana sahip olacaktır.

12880 defa okundu