Günümüzde inşaat sektörünün gelişmesi ile birlikte , yeni yapılan sitelerin birçoğunda yatak odalarının uygun bölümlerine giyinme odası yapılmaktadır. Bu giyinme odaları ebeveyn banyosu yanında olduğu gibi bazı sitelerde, bir odadan diğer odaya geçişte de olabiliyor. Giyinme odası bulunmayan evlerde ise ebeveyn banyosu kullanılmayacak ise iptal edilip, giyinme odası olarak dizayn edilebilir ya da yatak odasının yanındaki odaya duvardan geçiş yapılıp, giyinme odası olarak kullanılabilir.

Giyinme odalarını dizayn ederken box sistem yapıldığı gibi panel sistemlerde yapılabilir.
Panel sistemler sizlere eşyalarınızı daha rahat yerleştirmenizi sağlar.

 Panel Sistem Box Sisteme Göre Daha Çok Kullanım Alanı Oluşturur.

Panel sistemlerde, dolap dikmeleri olmadığından, hem daha fazla alana sahip olur, hem de eşyalarınızı daha rahat görürsünüz. Köşe bölümlerde dönüş olmadığı için elbiselerinizi daha rahat yerleştirebilirsiniz. Uzun ve kısa askılarınız için daha bol alanlara sahip olursunuz.

Panel sistemlerde hareket edebilen tekerlekli çekmeceler size kullanım kolaylığı sağlar. Çekmeceler hareketli olduğu için istediğiniz yere çekmeceleri yerleştirebilirsiniz. Örneğin uzun askıya çok fazla ihtiyacınız yok ise çekmeceyi bu bölüme çekerek diğer bölümü daha farklı kullanabilirsiniz.

Panel sistemlerde elimiz ile ulaşabildiğimiz yerlere askı ve kazak tişört bölümlerini yerleştirdikten sonra üst bölümlerde ister kapaklı ister kapaksız raflar kullanarak, büyük yüklük alanları oluşturabilirsiniz. Böylece yazlık kışlık eşyalarınızı ayrı yerlerde muhafaza edebilir rahat bir kullanım alanı oluştura bilirsiniz. 

Ayrıca panel sistemlerin belli bölümlerinde ayakkabılık, kravatlık, kemerlik , takı çekmecesi gibi alanlar oluşturarak, Giyinme odanızı daha ergonomik hale getirebilirsiniz. Giyinme odalarında ışıklandırma da önemlidir üst bölümlerdeki yüklük raflarının altına kanallı led ışıklar yerleştirilebilir yada odanın tavanı ahşap ile kaplanıp bu bölüme spot yerleştirilebilir. eşyalarınızın daha şık ve ferah görünmesini sağlayabilirsiniz.Box sistem giyinme odalarında eşyalarınızı ferah bir şekilde yerleştirebilir,kullanım alanlarını fazlalaştırarak yaşam trafiğinizi rahatlatabilirsiniz
1177 defa okundu