Size bu yazımda raylı dolap neden tercih edilmeli? Raylı dolap kalitesi nasıl anlaşılır? Evime gelecek raylı dolap ne işlemlerden geçiyor? Bunları anlatacağım.Tabi bu yazımda yerine göre tasarlanmış ve imal edilmiş bir ray dolaptan bahsedeceğim.

Raylı Dolap Neden Tercih Edilmeli

 Raylı dolabın tercih edilmesinin en büyük nedeni yerden tavana olması. Yerinizin ölçüsüne göre yapıldığından dolap koyacağınız bölümü tam kullanmanız sağlanıyor.

 Standart bir hazır raylı dolap aldığınızda bu bölümün %60 ını kullanırsınız. Özel yaptırdığınız raylı dolapta %100 ünü kullanırsınız.

 İkinci bir hususta içinin dizaynını kendi ihtiyaçlarınıza göre düzenleyebilirsiniz. Sonucunda raylı dolap sizin elbiselerinizin deposudur. Elbiseden başka takılar, ayna, kasa, gizli bölme gibi ihtiyaçlarınızı da burada depolayabilirsiniz. Zaten bu iki neden tercihinizde önemli bir rol oynar. Başka bir tercih sebebi de kapakların oda içinde yer kaplamaması. Oda içinde kapak yoğunluğu olmamakta ve rahat bir kullanım sunmakta.

Raylı Dolap Kalitesini Nasıl Anlarız?

 Kalite tabi ki fiyat ile de biraz ilişkili, ama bütçenize uygun en kaliteli raylı dolabı alabilmeniz için bazı püf noktaları vardır tabi ki. İki yerden fiyat aldığınızı varsayalım. Fiyatlar hemen hemen aynı diyelim. Karşılaştırmanız gereken hususlar başlıca şöyledir.

 Birincisi kullanılan gövde malzemesini hangi teklif daha az kullanmış. Çoğunluk firmalar 18mm kalınlık üzerine gövdeyi kurar, bazı firmalarda bunu 36mm kalınlığa kurar. Burada fiyat birbiri ile yakın olmasına rağmen 36mm kullanan %40 daha fazla malzeme ve daha uzun ömürlü bir raylı dolap size sunar.

 İkinci olarak sunulan çekmece raylarının kalitesi. Fiyatın içinde stoplu frenli, sessiz bir ray sunan daha kaliteli bir sunum yapmıştır. Tabi ki kullanılan malzemenin kalite belgesini isteyebilirsiniz.

Evime Gelecek Raylı Dolap Ne İşlemlerden Geçiyor

 Bir raylı dolap ne kadar özel yapılsa da el değmeden (mümkün olduğunca) evinize ulaşması önemli. O raylı dolabın evinize yorgun gelmemesini sağlar. Siparişi verilen raylı dolap ölçülendirilmesi, kesim, bantlama, montaj, nakliye ve evde montaj aşamalarını geçer. Bunlardan en önemlisi nakliye ve evde montaj aşamasıdır. Ambalaj ve ev içinde temiz çalışma en çok sizi ilgilendiren kısmıdır. Ancak evinize gelen raylı dolap ne kadar hijyenik bir ortamda üretiliyor. Bu da soru işaretlidir.

 Benim size tavsiyem raylı dolap konusunda eski olan ve en az 4-5 mağazası olan mağazalar size bu konuda iç rahatlığı sağlar. Eski firma diyorum çünkü bu firmalar uzun yıllardır evlere raylı dolap monte ettikleri için müşterilerinden olumlu referans almışlar demektir.

Can ONUK 

 İç Mimar                                                                                          


 

 

 

 

 

3067 defa okundu