Giyinme odaları başlı başına bir oda olarak dekorasyonu hak ederler. Giyinme odasını sadece bir dolap yığını olarak görmemek gerekir. Ayrı bir oda olduğuna göre, en iyi şekilde dekore etmek gerekir. Peki dekorasyonda kimler hangi tarzı benimsemeli, hangi tarzlar daha kullanışlıdır gibi merak konusu olan konularda bu yazıda aradığınızı bulacaksınız.Dekorasyon denilince akla ilk gelen klasik ya da modern gibi temel fikirler gelir. Ancak çok daha fazlası vardır. Zevkleriniz, odanızın büyüklüğü ya da kullanışlılık gibi kriterler göre işte sizin için 9 giyinme odası tarzı.

1-Minimalist Tarz




Minimalist tarzda daha az eşya, daha çok alan ve ferahlık söz konusudur. Oldukça sade ve ferah bir görünüm amaçlanır. Genelde beyaz ve krem renkler kullanılırken, modern tasarımlar ve çizgiler tercih edilir. Mesela tüm duvarların beyaz dolaplarla dolu olduğu ve ortada krem rengi halı ve pufun bulunduğu soft bir mekan hayal edebilirsiniz. Pek çok kıyafetin karmaşasına karşı bu soft dekorasyon çok dinlendirici ve sakin bir seçenek olacaktır.

2-Klasik Giyinme Odaları




Giyinme odası denilince akla ilk gelen tarzlardan birisidir. Ancak pahalı fiyatları yüzünden pek çok kişi için hayal olarak kalabilir. Yine de bütçesi uygun olanlar için klasik dokunuşlar, oymalar, gold ya da gümüş dokunuşlar, kıvrımlı ayaklar giyinme odanıza hareket katacaktır. Bu tarz son derece lüks göründüğü için aksesuarlar abartı olmayacaktır.Bu tarzda çekmece kulpları klasik tarzı yansıtan en iyi dokunuşlardır. Ayrıca giyinme odası tekstilinde jakarlı kumaşlar, püsküller kullanılabilir.

3-Eklektik Tarz Giyinme Odaları




Eklektik tarz hayattan zevk alan, pozitif kişilerin tarzıdır denilebilir. Çünkü oldukça neşeli ve renkli bir dekorasyon söz konusudur. Çok sayıda renk bir arada ancak sırıtmayacak şekilde kullanılır. İlk bakışta göze karmaşık kalsa da içinde bir uyum barındırır. Farklı ve neşeli bir tarz arayan kişiler için uygun olabilir. Ancak bu tarz kendisini daha çok kumaşlarda gösterir. Bu yüzden giyinme odasında daha sade sayılabilecek bir eklektik tarz yaratılabilir. Böylesi daha çok kişiye hitap edecektir.

4-Kırsal Giyinme Odası



Kırsal tarz denilince akla ilk olarak çiçekler gelmektedir. Bu çiçeklere eşlik eden ağaç tonu kahverengiler de olmazsa olmazdır.Yani bu giyinme odası desenler ve ağaç tonlarının uyumundan beslenir.Genelde kahvenin koyu tonları seçilir. Bu tarzı kendi zevklerinize uyarlamanız mümkündür. Dilerseniz eski kırsal tarzı devam ettirirken, dilerseniz daha modern ve şık bir kırsallıktan yana tercih yapabilirsiniz.Kırsal tarzda odada kullanılan mobilyalar koyu ahşap rengi iken kumaşlar desenli olacaktır.

5-Rustik Tarzda Giyinme Odaları

Rusti denilince akla ilk gelen tahta dokunuşlar olmaktadır. Genelde krem rengi kıvrımlı mobilyalar ve Fransız desenleri tercih edilir. Soft mavi ve pembelerle uyum içinde kullanılır. Klasik tarzın daha kullanışlı olanıdır diyebiliriz. Bu haliyle pek çok kişiye hitap eder.

6-Modern Giyinme Odaları




Son dönemlerde modern tasarımlar oldukça moda. Şıklık ve rahatlığı bir arada sunması ile oldukça kullanışlı. Genelde temel şekiller ve çizgiler kullanılır. Amaç daha geniş ve ferah alanlar yaratmaktır. Ayrıca sadelik ön plandadır. Modern giyinme odaları sahibine daha fazla alan sunar. Bu tarz her bütçeye de uyacaktır.Böylece giyinme odanız için gereken dolapları kendiniz tasarlayarak, özgün bir şekilde yaptırabilirsiniz.

7-Endüstriyel Tarz Giyinme Odaları




Endüstriyel tarz dekorasyonda genelde taş, beton ya da tuğla görünümlü duvarlar tercih edilir. Bu giyinme odasında ahşabın tonları ile siyah panellerin uyumu söz konusudur. Genelde kapaklı dolaplar yerine açık raflar ve askılıklar tercih edilir. Mobilyalar yerden yüksektir ve tavana yakındır. Bu haliyle çok eşya sığdırmak mümkündür. Odada kapalı dolaplar yerine elbiseleri görmenizi sağlayan daha transparan mobilyalar tercih edilir.

8-İskandinav Tarzı Giyinme Odaları




İskandinav tarzda sihirli kelime beyaz ve bol ışıktır.Yerler, duvarlar, eşyalar beyaz tercih edilir. Beyazın sıradanlığı ise parlak renklerin dokunuşu ile kırılır. İşte bu taraz giyinme odaları için oldukça iyi bir seçimdir. İskandinav tarz giyinme odası duvar boyu beyaz kapaklı dolaplar, beyaz zemin ve hafif renkli bir halı ile sağlanabilir.Özellikle dar giyinme odalarını çok ferah gösterecektir.Beyaza eşlik eden renk olarak ise en başta siyah gelir.Daha sonra mavi ve yeşil gibi dingin renkler tercih edilebilir. Zevkinize göre ikincil rengi seçebilirsiniz.

9-Akdeniz Tarzı Giyinme Odaları





Akdeniz denince akla ilk gelen sıcaklıktır. Bu tarzda göreceğiniz şey ise sıcak renkler ve dokunuşlar olacaktır. Genelde deniz esintisi yaşatan mavi ve beyaz tonları tercih edilecektir. Modern ve gösterişin birleştiği bir tarzdır. Giyinme odasında büyük dolaplar tercih edebilirsiniz. Yer kaplaması sorun değilse, göze batmayacağından emin olabilirsiniz. Bu giyinme odasında vakit geçirirken kendinizi deniz kenarında hissedeceksiniz.Giyinme odası tarzları daha çokça çoğaltılabilir. Bu seçim tamamen sizin zevklerinize kalmıştır. Kullanışlı ve şık bir giyinme odasında saatler geçirebilirsiniz.
500 defa okundu